Saptamana 2 de sarcina .

Prin ce schimbari trece copilul in a doua saptamana a sarcinii? Desi in prima saptamana de sarcina nu s-au produs schimbari considerabile in ceea ce priveste fatul, din a doua saptamana, el incepe deja sa se dezvolte, putin cate putin. Aceasta este perioada in care fatul creste in dimensiuni, avand acum in jur de 2 milimetri in dimensiune. Desi deocamdata viitorul copil nu este decat o aglomeratie de celule, acesta este momentul in care incepe sa se dezvolte.

Dupa cum am spus, aceste celule sunt organizate in trei staturi si fiecare strat se va dezvolta diferit. Stratul interior, spre exemplu, se va dezvolta pana va deveni tractul respirator si sistemul digestiv, dar si anumite organe si glande precum ficatul, pancreasul, tiroida si timusul. Al doilea strat este responsabil cu formarea cartilagiilor, oaselor si a sistemului circulator, impreuna cu inima si vasele de sange. In plus, tot acest al doilea strat se va dezvolta in stratul inferior al pielii, muschii aparatului genital si sistemul excretor. Al treilea strat va fi responsabil cu dezvoltarea creierului, sistemului nervos si a epidermului, impreuna, desigur, cu tot ceea ce acesta implica, printre care par si unghii.

Dupa cum se observa, a doua saptamana de sarcina este deja extrem de importanta pentru inceputul unei noi vieti. Acum se formeaza ceea ce mai tarziu, in decursul sarcinii, va deveni un bebelus. Mamicile trebuie sa fie atente la alimentatie si obieciurile pe care le au, pentru a fi sigure ca nimic din ceea ce fac nu vor dauna copilului. Toate femeile trebuie sa fie constiente de faptul ca tot ceea ce fac pot afecta viitorul bebelus inca din cea de-a doua saptamana.

Asadar, mamicile ce au obiceiuri negative precum fumatul sau consumul de alcool trebuie sa renunte in totalitate la acestea si sa le inlocuiasca cu o alimentatie corespunzatoare si o nutritie perfecta. Desigur, doctorul care va va monitoriza sarcina va va da mai multe indicatii despre cum trebuie sa va schimbati stilul de viata. Nu uitati sa discutati si despre eventualele incidente ce au avut loc in familia dumneavoastra in ceea ce priveste nasterile, pentru ca in a doua saptamana este extrem de important sa se actioneze asupra oricaror conditii ce vor putea afecta copilul.

Este crucial ca mamicile sa aiba o relatie deschisa cu doctorul lor, pentru ca el este cel mai in masura sa le ajute cu orice problema ar putea avea legata de sarcina.


  • Totul despre copil
  • Totul despre tine
  • Despre partenerul tau
  • Viata sexuala

Meniu

Zona Video

Sfaturi si videoclipuri haioase cu si despre copii. Urmareste galeria video si descopera o selectie deosebita dedicata educatiei, interviuri si sfaturi utile.

vezi toate clipurile

Calendarul Sarcinii