Saptamana 2 de sarcina .

A doua saptamana de sarcina este si saptamana in care are loc fecundarea ovulului de catre spermatozoid. Asadar, in aceasta saptamana se formeaza de fapt embrionul ce va incepe sa creasca inca de pe acum, din a doua saptamana de sarcina.

Mamicile vor resimti si ele cateva schimbari in corpul lor. Cu toate acestea, schimbarile nu sunt majore si exista si mute femei ce nu au nici in a doua saptamana vreun simptom ce le-ar face sa creada ca sunt insarcinate. Chiar si asa, un test de sarcina rezolva problema incertitudinii in a doua saptamana. Acesta este momentul in care un test de sarcina cumparat din farmacii va poate da de veste daca sunteti sau nu insarcinata.

De cele mai multe ori, femeile vor simti o usoara senzatie de greata si vor avea tulburari de comportament, aparand usoare forme de depresie, in special datorita schimbarilor hormonale ce au loc incepand din prima saptamana. Tot ceea ce a inceput in prima saptamana de sarcina se continua si in a doua, acum avand loc schimbari mai mari, atat in ceea ce o priveste pe viitoare mamica, dar si in ceea ce priveste fatul.

Cu toate ca acum este doar un mic embrion, acesta dezvolta in a doua saptamana trei staturi, fiecare din aceste straturi urmand sa se dezvolte diferit si separat. Dimensiunile embrionului in acest moment al sarcinii este de 1 pana la 2 milimetri si pluteste liber in uter, fiind protejat foarte bine de secretiile de aici.


  • Totul despre copil
  • Totul despre tine
  • Despre partenerul tau
  • Viata sexuala

Meniu

Zona Video

Sfaturi si videoclipuri haioase cu si despre copii. Urmareste galeria video si descopera o selectie deosebita dedicata educatiei, interviuri si sfaturi utile.

vezi toate clipurile

Calendarul Sarcinii