Saptamana 1 de sarcina .

Prima saptamana de sarcina este, pentru multe femei, practic inexistenta, deoarece multe din ele nu stiu ca sunt insarcinate. De obicei, nimic spectaculos nu se intampla in aceasta prima saptamana si asta datorita faptului ca nici viitorul bebelus si nici mamica nu trec prin nicio schimbare. Prima saptamana de sarcina este vazuta de cele mai multe femei drept saptamana in care le-a intarziat menstruatia si de aceea nu pun prea mare importanta pe ceea ce se intampla.


Mai mult decat atat, corpul viitoarelor mamici nu trece prin absolut nicio schimbare. Totul este exact la fel ca pentru femeile care nu sunt insarcinate si de aceea multe din viitoarele mamici nu realizeaza ca ovulul si spermatozoidul s-au intalnit pentru a concepe viitorul bebelus. Chiar daca in prima saptamana de sarcina nu se observa nimic diferit, exista multe femei care spun ca au realizat ca s-a petrecut o mica schimbare in corpul lor. Spre exemplu, multe femei au avut parte de mictiuni mai dese in prima saptamana de sarcina, au fost mai obosite si chiar au resimtit tulburari de comportament.


Ce se intampla cu mamica in prima saptamana de sarcina?


Toate femeile trebuie sa stie ca in prima saptamana de sarcina nu se intampla nimic spectaculos. De obicei, sarcina se determina cu ajutorul unui test sau a unui consult ginecologic si prima zi a ciclului menstrual va fi catalogata drept parte din prima saptamana de sarcina. Se spune ca in primele doua saptamani femeile nici nu sunt insarcinate propriu-zis. Fertilizarea are loc de fapt in cea de-a doua saptamana de sarcina si acesta este motivul principal pentru care majoritatea femeilor nu realizeaza ca sunt insarcinate din prima saptamana.


 


  • Totul despre copil
  • Totul despre tine
  • Despre partenerul tau
  • Viata sexuala

In prima saptamana de sarcina nu are loc o dezvoltare proprizisa a fatului.Deoarece inca nu se poate determina cu exactitate momentul in care se realizeaza fecundarea ovulului de catre spermatozoid sarcina se calculeaza luand in calcul prima zi a ultimei menstruatii.

 

Daca se realizeaza calculul sarcinii dupa metoda ultimului ciclu menstrual, atunci poate fi usor confuz insa totul prinde contur atunci cand ne gandim ca, odata cu fiecare ciclu menstrual o femeie este pregatita in esenta pentru a deveni mama.

 

Medicii realizeaza un calcul al duratei sarcinii tale din faza ultimului ciclu menstrual,folosindu-se de termenul de varsta gestationala si termenul de varsta fetala si astfel se determina cu exactitate varsta bebelusului dumneavoastra.

 

Majoritatea femeilor care au trecut deja printr-o sarcina au declarat faptul ca primele doua saptamani de sarcina sunt singurele usoare din cele 40 de saptamani ale sarcinii. Odata cu evolutia sarcinii incep sa aiba loc si transformarile normale sarcinii, dureri de sani, dureri de spate, greturi matinale etc.

 

Toate aceste transformari apar datorita nivelului ridicat de hormoni ce pregateste corpul pentru nastere si ajuta la dezvoltarea normala a sarcinii.

 

Bucurate de aceste clipe linistite pentru ca urmeaza momente mai putin placute dar toate aceste eforturi ati vor fi rasplatite cu varf si indesat atunci cand va veni pe lume micutul tau.
 

 

Partenerul tau asteapta cu nerabdare vestea : Sunt insarcinata.Sentimentele lui sunt putin confuze ai este putin teama dar este si nerabdator in acealasi timp sa afle vestea cea mare. Toti taticii trec prin aceste clipe dar esle sunt lucruri normale , asi fac griji daca vor face fata aceste provocari , daca va fi un tata bun. 

 

Nimeni nu se naste invatat, pe parcurs va invata sa faca fata acestor situatii si fie un sprijin important pentru viitoarea mamica. Trebuie sa discute cu viitoare mamica despre ce simte , ce planuri are si cel mai important sa fie aluturi de ea.

 

Este foarte important sa va inarmati cu multe rabdare si afectiune, pentru ca mamica are nevoie din plin de aceste lucruri, urmeaza o perioada grea pentru ea si va avea nevoie de sprijinul dumneavoastra.

 

Viata sexuala in timpul sarcinii este un capitol aproape tabu , multe femei inca se feresc sa faca dragoste de frica ca actul sexual sa nu afecteze evolutia fatului. DIn contra , placerea pe care o simtiti in timpul actului sexual este favorabila pentru bebelus , nu trebuie sa lasati ca cele noua luni de sarcina sa va distruga viata de cuplu. 

 

Medicii au declarat raspicat faptul ca viata sexuala nu afecteaza nici mama dar nici fatul. Fatul este protajat foarte bine datorita lichidului amiotic in care se dezvolta, iar colul uterin este inchis de o membrana care-l protejeaza. 

 

Clipele  de dragoste petrecute impreuna duc la mentinere a armoniei in cuplu, astfel afectiunea si relatia dintre cei doi parteneri sa nu aiba de suferit.

 

Felul in care se va desfasura actul sexual in timpul sarcinii va vi putin diferit de cel de dinaintea sarcinii pentru ca trebuie adoptate doar acele pozitii care sa nu preseze pe abdomen si care nu presupun efort din partea mamicii.


 

Meniu

Zona Video

Sfaturi si videoclipuri haioase cu si despre copii. Urmareste galeria video si descopera o selectie deosebita dedicata educatiei, interviuri si sfaturi utile.

vezi toate clipurile

Calendarul Sarcinii