Din prima clipa a vietii lui, copilul, intra in lume neajutorat si necunoscator, el trebuie sa se adapteze la lumea cea noua, dar si noi ca parinti trebuie sa ne adaptam cerintelor si nevoilor sale. Copilul devine astfel o preocupare permanenta a familiei.

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment asteptat cu emotie si nerabdare, el ne face mai impliniti, ne da un sens existentei iar viata alaturi de el devine mai vesela, mai palpitanta.

Pentru a creste un copil sanatos, mama trebuie sa cunoasca mai multe informatii despre fiziologia si biologia sugarului, despre alaptat, despre igiena si alimentatia nou-nascutului, despre bolile primei copilarii. De aceea, inca de la concepere parintii trebuie sa aiba o procupare activa in ceea ce inseamna dezvoltarea unui copil atat fizic cat si psihic.

Pentru a porni cu dreptul in voua viata, intreaga familie este bine sa dea o atentie clara a unor aspecte ce il vor privi pe bebelus. Exista studii stiintifice care arata ca inca din uter cel mic simte mediul inconjurator, percepe emotiile mamei si ii aude vocea. Din acest motiv, mama, pe durata sarcinei, trebuie sa fie linistita, relaxata si preocupata de mediul in care traieste, pentru ca acesta il influenteaza pe cel mic.

Putem observa cu usurinta chiar in jurul nostru cat de mult inseamna atitutinea parintilor in viata copiilor. Femeile care au fost calme in timpul sarcinii, au parte de bebelusi foarte linistiti care nu plang intruna si dorm suficient. Daca in schimb mamica a fost agitata si nu si-a temperat comportamentul, micutul va fi foarte agitat si dupa nastere. Calmul din familie este cel ce va defini personalitatea copilului.

Intelegerea dintre parinti este, de asemenea, foarte importanta. Cu siguranta nu va doriti ca cel mic sa fie obsnuit cu tipete si certuri pentru ca il poate transforma o astfel de atmosfera intr-un copil timorat sau chiar violent.

Odata ce aveti copii, fiecare decizie pe care o veti lua ii va influenta viata, chiar daca acest lucru nu pare atat de serios la o privire mai superficiala. Familia trebuie sa asigure un climat linistit propice dezvoltarii copilului atat fizic cat si psihic. Din momentul in care va incepe si scoala, linistea din casa inseamna atmosfera potrivita pentru studiu.

Daca veti lua in seama sfaturile de mai sus, cu siguranta veti avea un copil dezvoltat normal si cu un caracter puternic, fara temeri si frici inutile care ii pot doar stirbi cresterea frumoasa.

Din aceeasi categorie

Mai cititi si...

Meniu

Zona Video

Sfaturi si videoclipuri haioase cu si despre copii. Urmareste galeria video si descopera o selectie deosebita dedicata educatiei, interviuri si sfaturi utile.

vezi toate clipurile

Calendarul Sarcinii