De multe ori ne imaginăm tineri fiind, cum va arăta viaţa noastră în viitorul apropiat. Ne imaginăm că vom avea o viaţă fericită, liniştită, cu o familie perfectă, cu copii sănătoşi, cu bătrâneţi liniştite. Dar acesta este un ideal. Viaţa are suişuri şi coborâşuri, are bune şi rele, tot ce ni se întâmplă este scris cu mult înainte de venirea noastră pe Pământ. Dar totul depinde de noi, exclusiv de noi, cum ne gestionăm emoţiile, energia de a face faţă tuturor provocărilor ivite.

 

În adolescenţă ne creăm propriul tipar al celui ce va fi consortul nostru pentru tot restul vieţii, cum ne place sa spunem. Ne dorim să arate bine, să fie inteligent, să aibă simţul umorului, să iubescă copiii, să fie econom dar şi generos. Dar odată puşi în faţa situaţiei de a alege un partener, alegem de cele mai multe ori cu inima şi mai puţin cu mintea.

 

Alegem aşadar un soţ înainte de a alege un prieten. Va trebui întâi de toate ca cel ce ne va merge alături să ne împărtăşească opiniile despre viaţă, despre cuplu, despre pasiuni comune.

 

Ajunşi în faza de logodnă vom dori ca toate visurile noastre legate de ursitul nostru să înceapă să prindă contur şi practic, nu numai imaginar. Totul să se deruleze exact pe gustul nostru. De la organizarea petrecerii, la lista de invitaţi, prieteni comuni, până la stabilirea datelor pentru pregătirea nunţii efective. Cu această ocazie, se vor cunoaşte şi părinţii celor doi tineri, se vor stabili toate detaliile unei nunţi reuşite. De asemenea şi aici va trebui să fim atenti la cele mai mici gesturi, la semnificaţia acestora.

 

Daca va trece testul şi va fi acceptat în familie şi vice-versa, cuplul va putea trece la etapa următoare, aceea de a întemeia cu adevărat o familie. Vor fi necesare ore, zile, luni în şir pentru a putea cădea de acord asupra tuturor amănuntelor premergătoare unei nunţi de vis. Începând cu rochia de mireasa, invitaţii, cu meniul, cu decoraţiunile, cu muzica, cu absolut totul cei doi tineri vor trebui să cadă de comun acord. Nu trebuie sa uitam că există discuţii contradictorii legate de cele mai neînsemnate lucruri si e bine să învățăm să le gestionăm din timp.

Problemele care nu sunt discutate clar se acutizează pe zi ce trece. Însă cu înţelepciune şi cu iubire poţi depăşi aceste probleme inerente. Dar tinerii de azi doresc ca totul să se întample cu repeziciune, cu finalul aşteptat de ei. Pentru ca abordarea vieții de cuplu să fie cât mai bună, este bine ca cei doi să apeleze din când în când la un psihoterapeut pe probleme de familie. Un astfel de specialist poate ajuta familia să înțealeagă mai bine viața în doi dar mai ales cum să includă un copil în familia proaspăt întemeiată.

Din aceeasi categorie

Mai cititi si...

Meniu

Zona Video

Sfaturi si videoclipuri haioase cu si despre copii. Urmareste galeria video si descopera o selectie deosebita dedicata educatiei, interviuri si sfaturi utile.

vezi toate clipurile

Calendarul Sarcinii