De multe ori ne imaginăm tineri fiind, cum va arăta viaÅ£a noastră în viitorul apropiat. Ne imaginăm că vom avea o viaţă fericită, liniÅŸtită, cu o familie perfectă, cu copii sănătoÅŸi, cu bătrâneÅ£i liniÅŸtite. Dar acesta este un ideal. ViaÅ£a are suiÅŸuri ÅŸi coborâÅŸuri, are bune ÅŸi rele, tot ce ni se întâmplă este scris cu mult înainte de venirea noastră pe Pământ. Dar totul depinde de noi, exclusiv de noi, cum ne gestionăm emoÅ£iile, energia de a face faţă tuturor provocărilor ivite.

 

În adolescenţă ne creăm propriul tipar al celui ce va fi consortul nostru pentru tot restul vieÅ£ii, cum ne place sa spunem. Ne dorim să arate bine, să fie inteligent, să aibă simÅ£ul umorului, să iubescă copiii, să fie econom dar ÅŸi generos. Dar odată puÅŸi în faÅ£a situaÅ£iei de a alege un partener, alegem de cele mai multe ori cu inima ÅŸi mai puÅ£in cu mintea.

 

Alegem aÅŸadar un soÅ£ înainte de a alege un prieten. Va trebui întâi de toate ca cel ce ne va merge alături să ne împărtăşească opiniile despre viaţă, despre cuplu, despre pasiuni comune.

 

AjunÅŸi în faza de logodnă vom dori ca toate visurile noastre legate de ursitul nostru să înceapă să prindă contur ÅŸi practic, nu numai imaginar. Totul să se deruleze exact pe gustul nostru. De la organizarea petrecerii, la lista de invitaÅ£i, prieteni comuni, până la stabilirea datelor pentru pregătirea nunÅ£ii efective. Cu această ocazie, se vor cunoaÅŸte ÅŸi părinÅ£ii celor doi tineri, se vor stabili toate detaliile unei nunÅ£i reuÅŸite. De asemenea ÅŸi aici va trebui să fim atenti la cele mai mici gesturi, la semnificaÅ£ia acestora.

 

Daca va trece testul ÅŸi va fi acceptat în familie ÅŸi vice-versa, cuplul va putea trece la etapa următoare, aceea de a întemeia cu adevărat o familie. Vor fi necesare ore, zile, luni în ÅŸir pentru a putea cădea de acord asupra tuturor amănuntelor premergătoare unei nunÅ£i de vis. Începând cu rochia de mireasa, invitaÅ£ii, cu meniul, cu decoraÅ£iunile, cu muzica, cu absolut totul cei doi tineri vor trebui să cadă de comun acord. Nu trebuie sa uitam că există discuÅ£ii contradictorii legate de cele mai neînsemnate lucruri si e bine să învățăm să le gestionăm din timp.

Problemele care nu sunt discutate clar se acutizează pe zi ce trece. Însă cu înÅ£elepciune ÅŸi cu iubire poÅ£i depăşi aceste probleme inerente. Dar tinerii de azi doresc ca totul să se întample cu repeziciune, cu finalul aÅŸteptat de ei. Pentru ca abordarea vieÈ›ii de cuplu să fie cât mai bună, este bine ca cei doi să apeleze din când în când la un psihoterapeut pe probleme de familie. Un astfel de specialist poate ajuta familia să înÈ›ealeagă mai bine viaÈ›a în doi dar mai ales cum să includă un copil în familia proaspăt întemeiată.

Din aceeasi categorie

Mai cititi si...

Meniu

Zona Video

Sfaturi si videoclipuri haioase cu si despre copii. Urmareste galeria video si descopera o selectie deosebita dedicata educatiei, interviuri si sfaturi utile.

vezi toate clipurile

Calendarul Sarcinii