Scaunele auto pentru copii au fost create pentru a spori siguranta unui copil in timpul deplasarii cu autovehiculul. Acestea se monteaza numai pe bancheta de spate, iar in cazul copiilor mici, chiar daca scaunul ofera o protectie mare, micutul trebuie supravegheat. Un parinte sau un bunic trebuie sa stea in permanenta langa cel mic in spate, chiar daca acesta sta intr-un scaun pentru copii. Acest lucru ii va conferi micutului incredere pentru ca nu se va vedea singur in spate si nu va incepe sa planga.

 

Montarea unui scaun auto depinde mult de scaunul in sine, insa exista anumite caracteristici comune, care se intalnesc la toate scaunele auto copii, astfel ca ceea ce va vom prezenta astazi ar trebui sa se potriveasca la toate scaunele. Totusi, pentru a fi sigur ca ati montat cum trebuie scaunul, cititi si recititi instructiunile de montare, pentru ca acestea vin o data cu scaunul auto. Scaunul poate sa fie degeaba creat conform normelor in vigoare, daca este montat gresit, pentru ca va pune siguranta micutului in pericol.

 

O regula a tuturor scaunelor auto pentru copii este ca acestea sa fie pozitionate invers sensului de mers, pana ce copilul nu implineste un an si de asemenea 9 kg. Studiile arata ca daca micutul va fi pozitionat cu fata, in cazul unui impact, coloana sa vertebrala va avea mai mult de suferit decat daca este pozitionat cu spatele la directia de mers.Pentru oferte www.nichiduta.ro

 

Un scaun auto pentru copii se monteaza in centrul canapelei din spate, ferind astfel copilul de impacturile laterale. Scaunul trebuie ancorat cat de bine se poate, astfel incat sa se muleze pe canapea. Copilul trebuie sa poarte centura pe tot parcursul deplasarii cu autivehiculul. Dupa ce ai pus copilul in scaun, asigura-te ca scaunul nu lasa aerul sa iasa de sub el (ca urmare a urcarii copilului in scaun) si mai impinge o data scaunul inspre canapea.

Din aceeasi categorie

Mai cititi si...

Meniu

Zona Video

Sfaturi si videoclipuri haioase cu si despre copii. Urmareste galeria video si descopera o selectie deosebita dedicata educatiei, interviuri si sfaturi utile.

vezi toate clipurile

Calendarul Sarcinii