Multi parinti nu cumpara un patut pentru viitorul membru al familiei, decat dupa ce acesta se naste. Care este explicatia si de ce multi parinti continua sa creada in superstitii?

 

Inainte de a da explicatia de ce parintii nu cumpara un patut pentru copii inainte ca micutul sa se nasca, sa vedem ce este o superstitie. Superstitiile sunt credinte in fenomene supranaturale, care au o legatura de cauzalitate cu un eveniment trecut, prezent sau viitor. Superstitiile contrazic stiinta, sau mai bine zis stiinta contrazice superstitiile.

 

Se considera ghinion sa aduci un patut pentru copil acasa inainte ca un micut sa se nasca, insa niciun doctor sau cercetator nu va va spune ca sotia dumneavoastra a nascut un copil mort, de exemplu, numai pentru ca ati adus un patut in viitorul dormitor al copilului. Moartea unui copil inainte de a fi nascut, sau chiar la nastere, este influentata de multi factori, nu de existenta sau nu a unui patut in dormitorul copilului. Problema care apare aici este una de nuanta psihologica, de genul: “Ce va face mama atunci cand va ajunge acasa si va vedea patutul gol?”.

 

Oamenii continua sa creada in superstitii, pentru simplu motiv ca au nevoie sa creada in ceva. Iar cand vine vorba de copilul lor nenascut fac orice astfel incat acesta sa fie cat se poate de sanatos, de destept, de frumos etc.

 

Recomandarea noastra este ca atat timp cat sunteti insarcinata si ati trecut de saptamana 36, puteti sa cumparati un patut fara niciun fel de problema.

 

Din aceeasi categorie

Mai cititi si...

Meniu

Zona Video

Sfaturi si videoclipuri haioase cu si despre copii. Urmareste galeria video si descopera o selectie deosebita dedicata educatiei, interviuri si sfaturi utile.

vezi toate clipurile

Calendarul Sarcinii